Ismerkedjen meg cégünkkel!

Az 1988-ban Németh Pál által kezdeményezett szervezés alapján a 2i Kft 1989. március 22.-én került bejegyzésre a Cégbíróságnál.

Az alapítók Németh Pál magánszemély, Juhász Imre magánszemély, Ganz Elektronika Vállalat, Festo Magyarország Kft., Controll ISz, Servintern Isz.

A céget 2012-ig Németh Pál, 2012-től Mucsi László ügyvezető irányítja.

1989-ben öt alkalmazottal kezdtük meg tevékenységünket. Mára tíz főállású mérnököt foglalkoztatunk, akik magasan képzett, nagy szakmai gyakorlattal rendelkező informatikus, gyenge- és erősáramú villamosmérnökök. Több műszaki technikusi végzettségű kollégát foglalkoztatunk a műhelymunkák és a telephelyi szerelési feladatok elvégzésére. A nagyobb volumenű telepítési munkák, a cég profiljától eltérő munkák elvégzéséhez állandó alvállalkozóink állnak rendelkezésünkre.

Vállalkozásunk alaptevékenysége

cegismerteto-eszkozokA korszerű ipar villamos berendezéseinek üzemeltetése, ma már elképzelhetetlen a számítástechnika ipari termékeinek alkalmazása nélkül. Villamos gépek és gyártósorok távvezérlése, automatikus üzemeltetése, szabályzása, az alapanyagok, segédanyagok és a késztermékek mozgatása, figyelemmel kísérése, folyamatos minőségellenőrzése, osztályozása nélkül lehetetlen a piaci igények rugalmas kielégítése. Ezen funkciók és tulajdonságok még fontosabbá váltak az európai uniós csatlakozással, amely révén új eddig nem létező igények és elvárások merültek fel az ipari rendszerekkel kapcsolatban, illetve egyre nagyobb hangsúlyt kap az optimális erőforrás gazdálkodás. Cégünk eltérően a nagy gyártóktól személyre szabott, a Megrendelők egyéni igényeire optimalizált rendszereket tervez és kivitelez.

Fő tevékenységi körünk az ipari berendezések villamos és vezérléstechnikai felújítása, modernizálása, bővítése.

Tervező mérnökeink egyedi igényeket is teljes mértékben kielégítő villamos elosztó- és vezérlőszekrényeket terveznek neves gyártók legkorszerűbb kapcsolóelemeinek alkalmazásával. (Siemens, Möeller, Schneider)

Programozói csoportunk elkészíti a működtetéshez szükséges vezérlőprogramokat, nyilvántartó és vezérlő rendszereket. A tesztelések és műhelypróbák alatt a programokat is és a szerelt szekrényeket is alaposan teszteljük. A helyszíni szerelések során a régi vezérlő berendezéseket elbontjuk, az újat pedig letelepítjük, kábelezzük és üzembe helyezzük. Az üzembe helyezés alatt vagy után betanítjuk a berendezések és programok használatát.

Előírt garanciális tevékenységünk az átadás napjától számított egy évig a helyszínen érvényes. Természetesen ennek letelte után sem hagyjuk magára a Megrendelőt. Napi huszonnégy órás hibaelhárítási szolgáltatásunkkal állunk rendelkezésére, hogy szakértelmünkkel és tudásunkkal minden felmerülő igényt kielégítsünk. Lehetőséget biztosítunk internetes kapcsolat megléte esetén az online hibaelhárításra is.

E cél érdekében igen szoros kapcsolatot tartunk fenn a külföldi gyártó cégekkel és magyarországi beszállítóival.

A villamos berendezések vezérlése az ipar számos területén nagyon hasonló módszereket igényel, gyakran ugyanazok a vezérlő eszközök is felhasználhatók különféle feladatokra. Ez lehetővé tette, hogy az eltelt évek alatt az ipar igen széles területének automatizálási piacán megjelenjünk és sikereket érjünk el.

Évek alatt az élelmiszeripartól a gyógyszeriparon keresztül egészen a könnyű- és nehéziparig tartó széles skálán tevékenykedtünk.

Ez idő alatt a következő feladattípusok elvégzése került fel a palettánkra:

  • egyedi gépek, gépcsoportok vezérléstechnikai munkáinak kivitelezése
  • teljes technológiai gyártósorok áttelepítése, módosítása
  • termelő berendezések automatizálása
  • vezérlési és mérésadat gyűjtési feladatok megoldása
  • ipari folyamat felügyeleti rendszerek kivitelezése
  • üzemviteli és termelési adatgyűjtő – feldolgozó szoftverek készítése
  • szerviz ellátás(karbantartás, hibaelhárítás) biztosítása

A nagy gyártókkal szemben projektjeinkkivitelezése során nem a sorozatgyártásra és a standard gyártmányokra, hanem az egyedi igények legteljesebb kielégítésére törekszünk. Minden esetben törekszünk a magyar nyelvű kezelőfelületek biztosítására és kialakítására de igény esetén biztosítjuk a többnyelvűség lehetőségét is.

A lehető legkorszerűbb technikát állítjuk a Megrendelők szélsőséges igényeinek szolgálatába. Műszaki megoldásainkkal alkalmazkodunk a már meglévő berendezésekhez, lehetőség szerint minél kevésbé térünk el azoktól, a karbantartás és cserealkatrész biztosítás megkönnyítése érdekében.

Minősítettünk általunk gyártott, emiatt számunkra már jól ismert vagy más gyártók kevésbé ismert berendezéseit is. Szükség esetén a gyártó segítségét is igénybe vettük a tesztek elvégzéséhez vagy a nem megfelelő berendezések szoftvereinek javításában. A problémás egységek esetén felmértük a problémák termelésre való kihatásának mértékét, szükség esetén lecseréltük azokat.

Az utóbbi években partnereinknek köszönhetően egyre gyakrabban jutunk el külföldi munkaterületekre, nyugatra és keletre egyaránt. Szakembereinkkülföldön is nagyszerűen helytállnak, gyors és pontos munkavégzésük minden esetben elégedettséget és elismerést vált ki.

A jövőben nem csupán megtartani szeretnénk munkavégzésünk magas színvonalát, hanem tovább bővítjük ismereteinket, szolgáltatásaink körét. Továbbra is figyelemmel kísérjük a legújabb berendezések, termékcsaládok felbukkanását és igyekszünk a lehető legrövidebb idő alatt elsajátítani a velük való munkát, a tervezési és programozási szempontokat.

Szeretnénk meglévő és leendő ügyfeleink igényeit a lehető legmagasabb műszaki és technikai színvonalon kielégíteni.

Cégünk munkája

cegismerteto-simaticsystemA Megrendelő által küldött műszaki ajánlatkérés helyszíni felmérésétől a tervezésen és programozáson át az üzembe helyezésig a következő “munkafázisok” és szakmai területek lelhetők fel cégünkön belül:

A műszaki ajánlat felkérést megérkezésekor a cég vezetése értékeli. Amennyiben szükséges, szakembert küldenek a helyszínre a részletek és a technológia tisztázása érdekében és, hogy felmérje a rendszerrel szemben támasztott pontos igényeket. Ezután készül el a Műszaki ajánlat, amely tisztázza a feladat és a lehetséges műszaki megoldás részleteit, a kivitelezés menetét, ütemezését és költségeit. Amennyiben ennek paramétereiről megegyezés születik, Megrendelő és Cégünk között létrejöhet a Szerződés. E lépés indítja útjára az adott projektet.

A projekt valamelyik projektvezető keze alá kerül, aki összefogja a feladaton dolgozó szakemberek munkáját és kapcsolatot tart a Megrendelővel is.

Három munkaterületen folyhat a munka párhuzamosan. A villamos tervezők a projekt mérő- és beavatkozó berendezéseinek valamint erősáramú szerelvényeinek beszerzésén, megrendelésén valamint azok bekötésének és elhelyezésének tervezésén dolgoznak. Munkájukat hatékony mérnöki tervező programok segítik.

Eközben a Megrendelő igényeinek és az alkalmazott berendezések lehetőségeinek ismeretében a PLC programozók elkészítik a működtető illetve vezérlő programokat. Ehhez nagyon fejlett programozói környezet, tesztelő és szimulációs programok állnak rendelkezésünkre.

Amennyiben a technológia felügyeleti vagy megjelenítő rendszert is igényel, akkor a rendszerprogramozók csoportja e rendszerek applikációját és az egyedi igényeknek megfelelő algoritmusok és technológiai ábrák számítógépre vitelét végzi.

Amikor a tervezők elkészülnek a munkaközi tervekkel, elindulhat a gyártás. A szerelők a tervek alapján elkészítik a villamos vezérlőszekrényeket, elhelyezik bennük az időközben megérkezett eszközöket és lehuzalozzák az összekötéseket, elkészítik a kezelőfelületeket.

A szerelések és műhelymunkák elkészültével kezdődhetnek a hideg tesztelések, amelyek a szerelési pontatlanságokat és az alapvető programhibákat is kimutatják. Ha a tesztelések is elkészültek, akkor a szekrény kiszállításra és beépítésre kerül, majd megkezdődik a helyszíni szerelés és az üzembe helyezés. Ennek időigénye a technológia méretétől, a rendszer bonyolultságától függőn más és más lehet de a műszaki ajánlat mindig tartalmazza így a megrendelő már a szerződéskötés pillanatában pontos ismeretekkel rendelkezik a kiesés mértékéről. Cégünk alkalmazottai mindig törekszenek rá, hogy ezt az időt minimalizálják. Ezalatt vagy ezután a kezelők megtanulhatják a berendezés használatát, kezelését. A próbaüzem után a berendezés üzemeltetésre átadásra kerül a Megrendelő számára.

Ezután garanciális kötelezettségünk keretein belül még egy teljes évig bármilyen üzemszerű használat során felmerülő hibát a helyszínen díjmentesen javítunk, illetve cserélünk. Amennyiben szükséges, a meghibásodott alkatrészt javításra elszállítjuk. A javítás ideje alatt cserekészüléket biztosítunk. A garanciaidő letelte után sem hagyjuk magára a Megrendelőt. Szerviztevékenységünkkel továbbra is állunk Tisztelt Megrendelőink rendelkezésére.