Két védőruhás szakember hat monitoron ellenőrzi a megfigyelt rendszerek által szolgáltatott eredményeket.

Felügyeleti rendszerek, adatgyűjtés

Cégünk 1989-es indulása óta elsődleges szempontnak tartjuk, hogy szoftver-rendszereink teljes mértékben megfeleljenek a megrendelők egyéni igényeinek és minden esetben törekszünk a legújabb, de már bevált műszaki megoldások használatára. Ennek folyamán volt lehetőségünk számos programnyelvvel (C, C++, C#, .NET, VBS, Python), és több SCADA (WinCC V5 ÷ V7.5, Wonderware – AVEVA - Intouch), HMI (ProTool, WinCC Flexible, TIA PORTAL WinCC, TIA PORTAL WinCC Unified) és egyéb fejlesztő környezettel kapcsolatban (Delphi, Qt) jelentős tapasztalatokat szerezni. Megismert és alkalmazott adatbázis kezelőrendszereink a Firebird, Access, Microsoft SQL. Legújabb PC alapú rendszereink Siemens WinCC V7.5 verzióra épülnek, Javascript, Python és HTML alapokon nyugvó webes adminisztrációs alkalmazásokra, valamint MS SQL adatbázisra.

Irodai dolgozó kék ingben ül a laptopja előtt.

Rendszerintegrációk

Projektjeink jelentős részében találkozunk olyan nagyipari felépítéssel, ahol az egyes logikailag összetartozó rendszerek berendezések szegmentáltan (szigetüzemben) működnek. A különböző önálló vezérlések közötti kommunikáció sokszor átláthatatlan, a hibakeresés nehézkes és jelentős többletköltséget, erőforrásokat igényelnek. A másik jelentős csoport a már központosított rendszerekbe történő új önálló vezérléssel rendelkező berendezések, szoftverek illesztése. Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik az ilyen rendszerek újratervezésében, és akár ütemezett kivitelezésében, az új eszközök PLC vagy PC szintű integrációjában és új egyedi szoftveres interfészek készítésében.

Ipari berendezések előtt dolgozó szakember, laptop a kezében.

Ipari irányítástechnika

A 2i Kft. megalapítása után - az akkori lehetőségeknek megfelelően - Festo PLC-k programozásával kezdett foglalkozni, de néhány éven belül, elsősorban italtechnikai pozícióink megerősödése miatt a fókusz a Siemens Simatic PLC családjára esett. A magyarországi Siemens vállalattal együttműködve projektjeinkkel végig kísértük a márka fejlődését mind a PLC-k (S5, S7 sorozatok), mind az ipari megjelenítők (HMI) területén. Projektjeinkben az S5, illetve S7 PLC-k (S5-100, 115, 135, 155, S7-200, 300, 400, 1200, 1500) és HMI-k (COROS, Protool, WinCC Flexible, TIA WinCC) teljes skáláját felhasználva terveztünk és telepítettünk jelentős automatizálási rendszereket. Ugyanezen széleskörű ismeretekre alapozva tettünk szert egyedülálló tapasztalatokra a generációváltásokhoz kötődő migrációs projektek területén (pl. S5-S7 migráció), és szervízszolgáltatásunknál, a legkülönfélébb iparágak és vezérléstechnikai eszközök esetében (Pl. B&R, Omron vezérlők).

Természetesen ez a tapasztalat nem korlátozódhat a logikai vezérlőkre, az irányítástechnikára jellemző integrációs folyamatok miatt a vezérléstechnika egyéb területeire is kiterjed. Megbízóink számára megbízható partnerek vagyunk az ipari kommunikáció, a szenzor- és aktuátor-technika, a hajtástechnika területén, miként rendelkezünk energiaelosztással kapcsolatos referenciákkal is.

Két irodai szakember tanácskozik egy laptop előtt.

Szolgáltatások

A 2i Kft. kezdettől fogva törekedett arra, hogy partnerei számára minél szélesebb körű szolgáltatást nyújtson. Ezért hoztuk létre, és működtetjük sikeresen több mint 30 éve 0-24 órás irányítástechnikai szervízszolgáltatásunkat, mely számtalan esetben segítette szerződött és eseti partnereinknek termelési folyamataik gyors helyreállításában. Igény esetén támogatni tudjuk partnereinket komplett projektek vezetésével, rendszertervezéssel, egyedi gépek gyártásával, villamos tervezéssel, gépbiztonsági- és minőségbiztosítási fejlesztésekkel, eseti karbantartással, vagy kár megelőző karbantartás tervezéssel (CMMS). Jelentős tapasztalatunkat kínáljuk a vezérléstechnikai rendszerek modernizációjához, bővítéséhez, villamos-, vagy akár validálási dokumentációjának elkészítéséhez. Rendelkezünk referenciákkal adatgyűjtő rendszerek kialakításának területén, ERP integrációs feladatoknál.

A man typing in front of his laptop - 2i Ltd.

Írjon nekünk!

Szakértő kollégánk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.